Hoera, de pupjes zijn geboren!

De pupjes van Riva zijn geboren op 11 november ‘Sint maarten’. Daar liggen ze dan, heerlijk dicht bij Riva en Riva helemaal dol blij met haar pupjes.

Gister avond werd ze erg onrustig en zoekend. Vaak krabbend op de grond, het gaat beginnen de geboorte van Riva haar laatste nestje. Ik ben de hele nacht bij haar gebleven, ze zocht steun. Maar de vanmorgen om ongeveer 6uur werd ze rustig en ging ze slapen.

Ze laste een pauze in, maar ging rond 8 uur mee voor een klein loopje naar buiten. Eten wilde ze niet, maar dat is niet vreemd, dat deed ze al twee dagen bijna niet. Alleen wat lekkere hapjes.

Rond half 10 veranderde ze weer en rond kwart voor 11 werd haar eerste pupje geboren. Dat ging met mooie tussen poses zo door tot er 9 pupjes geboren waren.

Inmiddels heeft ze heerlijk gegeten en gedronken en kan ze rustig bijkomen en weer aansterken en genieten van haar pupjes. Al die gezellig pup geluidjes maken Shaina en Vidouche heel nieuwschierig. Maar Shaina weet niet hoe gek ze doen moet om in de kennel te kunnen kijken. Maar ze mag er in de keuken nog niet bij dus rent ze buiten om, om door het raam naar binnen te kijken. Het is wel een vrolijke kloon. Maar ze moet even leren dat Riva en haar pupjes voorlopig rust nodig hebben.

Zondag stellen we de pups één voor één aan u voor. Ze mogen nu rustig een paar dagen aan elkaar wennen en voor Riva is de rust ook beter. 9 pupjes krijgen is heel zwaar werken.

 

Voor het voorstellen Zondag, kijk dan op de pagina van het R-nestje onder het kopje nestjes.

DSC_1509 (1024x678)

1 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *