Onze puppen

Dinsdag middag de 11e, werd Jessie wat onrustig. Haar extra maaltijd at ze gedeeltelijk, en met lange tanden. Ze ging graven in de tuin, en ze kroop zelfs in de bench van de corgi Blondi.
’s avonds had ze ook geen eetlust en was ze hijgerig en pieperig. Later in de avond ging ze in haar werpkist en bleef plat liggen, er kwam helemaal geen verandering. Ik bleef bij haar, in de veronderstelling dat er pupjes geboren zouden worden, maar dat gebeurde niet. ’s nachts om half 3 heb ik de veearts gebeld, en mocht ik met Jessie langskomen. Hij onderzocht haar, maar dacht niet dat de bevalling al was begonnen, maar gaf haar een prikje zodat zij zich wat beter zou voelen. Thuis gekomen ging ik maar wat slapen, want Jessie leek zich wel wat prettiger te voelen.
Woensdag 12 maart begon de geboorte, toch nog vrij snel. Het eerste pupje kwam om 9.35 en daarna volgde de andere in een mooi tempo.

Er zijn 9 pupjes geboren. 4 teefjes en 5 reuen, waarvan 2 grauw en 7 zwarte pupjes. Hier zijn dan eindelijk de eerste foto’s van het nest.

De namen van de teefjes zijn : Wolfa, Woophy, Whizzie, Wieb.
De namen van de reuen zijn : Wolf, Woof, Wodan, Woezel, Wammes.

Wij zijn nog voor een grote verrassing komen te staan! Toen de dierenarts langskwam in de middag om te kijken hoe alles met Jessie was, en keek of haar baarmoeder helemaal leeg was, bleek dit niet het geval te zijn! Jessie heeft toen nog een prikje gehad zodat de baarmoeder zou samentrekken en echt helemaal ‘schoon’ zou worden. En ja hoor, daar kwamen ze dan nog 2 pups zijn er bij gekomen.
Ook deze pups zijn helemaal gezond, en zien er goed uit!

Ik ben erg trots, en zeer tevreden over het nestje. Het is goed om te zien dat Jessie erg blij met de pupjes is, en ze goed verzorgd.

Bekijk ook onze andere nestjes:

U nestje

V nestje

W nestje

Y Nestje

Z Nestje