Verslag van het T-nestje Oud Duitse herder pups

Zondag 30 maart zijn de Oud Duitse Herder pupjes bijna 2 weken, ze zijn vandaag ook weer gewogen en ze wegen allemaal ruim boven 1 kilo, bij sommige pupjes lijkt het of de oogjes langzaamaan opengaan, maar voor ze alles om zich heen goed kunnen zien dat duurt nog wel een week.

Jessie Zohreh en Vidouche komen nu af en toe naar de pupjes kijken, en dat vindt Riva goed mits zij er bij is. Als Riva even weg is en zij ziet de andere honden naar de pupjes lopen is zij er als de kippen bij. Ze is helemaal gelukkig met haar kleine hummels.

Vandaag is Riva ook voor het eerst sinds de pupjes geboren zijn mee geweest aan de wandel in het land en natuurlijk moest er gezwommen worden met het prachtige weer van vandaag, het was gelukkig schoon stromend water , maar toen we thuis waren heb ik haar voorzichtig afgedroogd voor ze naar haar pupjes mocht.

Oud Duitse Herderpuppies Pietertjeshoeve Oud duitse herders Ooghduyne Oudduitse Herder ODH herders Ooghduyne Duitse Herders


Verslag van de 9e dag voor onze oud Duitse herderpups

Vandaag zijn de pupjes van Riva, onze Oud Duitse Herder, 9 daagjes jong. En wat zijn de pups alweer gegroeid. Geweldig! De oudduitse puppies van het T-nestje doen niet veel voor elkaar onder in gewicht. Toch zie je wel kleine verschillen. De ene pup is iets brutaler en dominanter dan de andere pups. De dominante pups uit het T-nestje weten altijd de beste speentjes te pakken te krijgen.

De puppen knorren en duwen en ze schuiven op hun buik zoals een echte gezonde pup dat doet. Gezellig in de knusse kennel midden in de keuken. Al die mooie puppies van onze schitterende Oud Duitse Herder Riva, ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

Riva gunt zich zelf nu inmiddels ook gelukkig wat meer tijd om rustig naar buiten te gaan om haar behoefte te doen. Dat was de 1ste dagen wel anders. Toen wilde onze moeder herder geen seconde alleen zonder haar puppen.

Nog even en dan gaan de oogjes en oortjes open en kunnen ze ons zien en horen. Wij van de Ooghduyne Pietertjeshoeve houden jullie op de hoogte van het groeien van onze schitterende kleine pups.

Er zijn nog enkele oud duitse herder pups te koop!

Informeren kan via telefoon of e-mail. Bekijk onze contactpagina voor onze gegevens.

Het T-nestje bestaat oud Oudduitse Herder pups/puppies in zwarte en verschillende grauw nuances uit HD/ED vrije ouders.

 

 

Video: Ooghduyne Pietertjeshoeve presenteert T-nestje

Van de Ooghduyne Pieterjeshoeve presenteert het T-nestje! De puppies zijn vandaag gewogen en de kleine Oudduitse herderpups zijn op de gevoelige plaat gezet. Over een paar weekjes maken we een nieuwe take. Voor nu hebben we naast de foto’s ook een compilatievideo gemaakt. Enjoy! En deel!

Maak kennis met de pupjes

Het is vandaag 23 maart, en de pupjes beginnen aan hun zesde dag van hun leventje, wat heel zorgeloos en tevreden is. Wat wil je nog meer, een overvloed aan lekkere melk en een lieve zorgzame moeder. De pupjes maken als ze niet slapen een gezellig geluid, ze piepen en ze knorren en kruipen naar de spenen van hun moeder toe om hun buikjes vol te drinken. Alles gaat op de reuk van hun kleine neusjes, want de oogjes en oortjes zijn nog dicht.

Tarzanpuppy

Tarzan is een zwart reutje

Tarka

Tarka is een grauw teefje

Tarah copy

Tarah is een zwart teefje

Tessy

Tessy is een grauw teefje

Tex copy

Tex is een grauw reutje

Tjarco copy

Tjarco is een grauw reutje

Tosca

Tosca is een grauw teefje

Tygo copy

Tygo is een grauw reutje

 

Tabor puppy

Tabor is een grauw reutje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

T Nestje Ooghduyne geboren!

Riva haar pupjes zijn geboren op dinsdag 18 maart, maar de onrust voorafgaand aan de geboorte begon maandagavond.
Ze wilden toen niets eten en werd onrustig, het liefst zou ze buiten kuilen graven. Omdat het donker was geworden vonden wij dat geen goed idee…..Ze probeerden van alles met de mat in de gang. De onrust bleef tot diep in de nacht en om kwart over 4 begonnen de persweeen. Er werden met regelmatige tussenposen 9 pupjes geboren. De laatste kwam vandaag (18 maart) rond 10 uur.
Riva was na deze zware inspanning moe. Ze kreeg lekker warme melk te drinken en haar feestmaal; kipfilet met rijst.

De dierenarts heeft Riva en haar pupjes al nagekeken en bewonderd (wat Riva maar zo zo vond!). Het zijn 6 reutjes en 3 teefjes geworden. Terwijl ik zit te schrijven hoor ik allemaal gezellige puppengeluidjes. Riva ligt echt met haar pupjes te pronken. Jessie, Zohreh en Vidouche willen graag komen kijken, maar die moeten nog een dagje wachten voor ze op kraambezoek mogen komen. A.s. zondag willen wij de pupjes aan jullie voorstellen middels een mooie portretfoto.
Ooghduyne Pietertjeshoeve Ooghduyne Pietertjeshoeve Ooghduyne Pietertjeshoeve Ooghduyne Pietertjeshoeve

De date van Riva

Maandag 13 januari was het zover dat Riva haar ‘date’ met Dakkar had!

Samen met Riva en Vidouche (en een goede Tom Tom!) stapte ik in de auto en reden wij richting Erndtebruck. Wij gingen naar de familie Berritz.

Het was een lange reis maar de moeite waard; Dakkar is een mooie forse en zeer aansprekende reu. Daarbij heeft hij een heel lief karakter. Wij werden heel gastvrij ontvangen en mochten gebruik maken van hun recreatiewoning.

Het werden amoureuze dagen voor Riva en Dakkar. Daarbij hebben we heerlijk gewandeld en ik heb genoten (met de honden) van de mooie omgeving. En nu maar hopen dat er van deze amoureuze ontmoeting mooie pupjes geboren gaan worden.

Over 4 weken kunnen wij meer vertellen. Bent u ook zo nieuwsgierig; blijf ons volgen!

Duitse Herder Dakkar

Mag ik aan u voorstellen Manuela met Dakkar, de reu die Riva heeft gedekt!

gezellig samen aan de wandel in de omgeving van het bosrijke Erndtebrück

gezellig samen aan de wandel in de omgeving van het bosrijke Erndtebrück

Dekking Oudduitse Herder

Normaal kun je hier skieën, nog even wachten?

Oud Duitse Herder nestje

Uitzicht Erndtebrück Duitsland

Pietertjeshoeve Ooghduyne Callantsoog

De omgeving van Erndtebrück is schitterend

Ooghduyne Pietertjeshoeve herder

Even bijkomen van alle indrukken (en zijn wij niet mooi?)

Oud Duitse Herder Callantsoog

Riva en Vidouche konden er geen genoeg van krijgen; één groot snuffel avontuur. Ruiken die muizen nu anders hier of lijkt dat maar zo?!

Riva Oud Duitse Herder Pietertjeshoeve

Heerlijk zwemmen in een van de vele stroompjes, Riva en Vidouche hebben waterpret!


Aankomende nestjes

Teef: Who Ray Riva van de Ooghduyne Pietertjes Hoeve

&

Reu: Dakkar

Gepland:

Begin 2014

Derde nestje Who Ray Riva

Maak kennis met: Who Ray Diva

Who Ray DivaNaam: Who Ray Riva

Ouders: Jessie vom Altdeutschen Eck

Lupus vom Redefiner Land

Kleur: Grauw

Geboortedatum: 12-3-2008

Gezondheid: HD-A, ED vrij

Schofthoogte: 58 cm

Training: Puppy, EG

Karakter: Riva is een hele stabiele en rustige hond, met een geweldig fijn karakter. Ze is ook erg lief in omgang met kleine kinderen. Riva wil de hele dag wel met je in de weer zijn, zoals fietsen, zwemmen, spelen met de bal, speuren en pakwerk doen. Ze is echt onvermoeibaar. Het is ook een echte knuffelhond, Riva kan met alle honden opschieten. Maar een commando van een vreemde zal zij niet gauw aannemen.

Maak kennis met: Dakkar vom Hof Grebe

SONY DSCNaam: Dakkar

Ouders: Vader: Nick von El Dorado
Moeder: Xandra von der Löwengrube

Kleur: Grauw

Geboortedatum: 01-01-2011

Gezondheid: HD-A, ED vrij

Schofthoogte: 69 cm

Training: Jeugd, Nationaal (Duits) en Internationaal kampioen. Ook was Dakkar in 2011 wereldkampioen.

Karakter:Dakkar is een knappe en gezonde hond. Hij heeft sterke botten en gespierde lichaamsbouw. Ook heeft hij een mooi sprekend hoofd. Ondanks dan zijn grootte en kracht doen vermoeden, is Dakkar zeer rustig en uitgebalanceerd mannetje. Tegen andere honden en mensen is de hond altijd sociaal en vriendelijk. Hij houdt ervan om met de bal te spelen en met water. En knuffelt graag bij ons op de bank.

Hou de website in de gaten voor meer nieuws omtrent het aanstaande nestje.

7 Comments

 1. Cinia en Cor

  Wat geweldig en prachtig om te zien ! Hele leuke foto’s en zien naar de nieuwe foto van aanstaande zondag uit. Heel veel plezier en succes in de komende weken en we kunnen bijna niet wachten om even om een hoekje te komen kijken. We horen of lezen het wel.
  Groetjes van ons

 2. Evelien

  Hoi Hoi! Wat fantastisch een nieuw nestje! wat een droppies allemaal. Gefeliciteerd!!! U heeft een mooie nieuwe website ook!. Helemaal super. Straks weer dolle pret met alle pups. Geniet er weer van… Groetjes, Eef

 3. Claudia, Yoica en Nita

  Jammer dat de foto’s van het Y-nestje er al effe niet meer bij staan, is al even geleden maar toch. Het zijn geweldige honden! Zoals Yoica 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *