• 27 februari 2015
Nestje S

Video S nestje na 3 weken.

Vandaag hebben wij de portretfoto’s gemaakt van de pups uit het S-nestje van Vidouche. Het kleine grut was behoorlijk beweeglijk maar het is ons gelukt!

Shadan (donker/grauwe teef)

Shadan (donker/grauwe teef)

Nu de zo bedoelde versie van het S-nestje met een mooi muziekje en zonder geklets!

Naast de portretfoto’s hebben wij ook een klein videootje gemaakt van het S-nestje van Vidouche en Nick. De kleine Oud Duitse herder puppy’s ‘strijden’ om het beste plekje bij mama. Ondertussen slapen er 2 vredig door alle commotie heen.

Naast de portretfoto’s hebben wij ook een klein videootje gemaakt van het S-nestje van Vidouche en Nick. De kleine Oud Duitse herder puppy’s ‘strijden’ om het beste plekje bij mama. Ondertussen slapen er 2 vredig door alle commotie heen.

Syrus (grauw reutje)

Syrus (grauw reutje)

Shiva (grauw teefje)

Shiva (grauw teefje)

Sancho (zwart/bruine reu)

Sancho (zwart/bruine reu)

Saban (zwart/bruine reu)

Saban (zwart/bruine reu)

Shaina (donkergrauw teefje)

Shaina (donkergrauw teefje)

Sareh (grauw teefje)

Sareh (grauw teefje)

Shinjo (grauw teefje)

Shinjo (grauw teefje)

Sarmad (grauwe reu)

Sarmad (grauwe reu)

foto

Vandaag zondag 16 Nov. zijn de pupjes van Vidouche 1 week. Na een toch wel spannende start groeien de pupjes goed, het verbaasd ons dat ze al zo beweeglijk zijn, ze kruipen al op hun buikjes door de kennel en laten zich al goed horen als het niet naar hun zin gaat. Lagen bij eerdere nestjes van onze Jessie en Riva de pupjes vaak dicht en boven op elkaar, bij dit nestje liggen de pupjes soms helemaal op zichzelf.
Ze glimmen en zien er goed uit, ze zijn de 1ste week gem. 400 gr. gegroeid, en bij een start gewichtje van tussen de 450 en 500 gram, het is een flink nest en de omstandigheden van Vidouche dat alles opgeteld zijn we tevreden. Volgende week zaterdag maken we van alle pupjes een foto en stellen ze aan U voor, dat we dat nog niet gedaan hebben heeft te maken met de afgelopen week , die heeft er flink ingehakt. Het was allemaal heel dubbel, de blijheid dat het goed gaat met de kleintjes van Vidouche, aan de andere kant het besef dat je Jessie kwijt bent en dat is heel erg moeilijk.

De geboorte van ons S -nestje

Het was wel duidelijk dat Vidouche haar pupjes niet lang meer op zich zouden laten wachten. Zaterdag wilden ze niet meer eten en was onrustig en s,avonds begonnen de weeën, s’nachts bleef ik bij haar om haar bij te staan en te helpen als de pupjes geboren zouden gaan worden, maar ondanks de pers weeen kwam er geen pup, s’nachts met de D.A. overlegt , en ben toen met Vidouche richting D.A gegaan.
Daar werd heel moeizaam de 1ste pup geboren, en als dan de weg eenmaal gebaand is zullen de andere pupjes wel volgen.

Eenmaal weer thuis met moeder en kind , kwamen pupje 2 en 3 maar pupje 4 wilden weer niet geboren worden, weer naar de D.A. pupje 4 zat verkeerd en omdat het allemaal erg zwaar voor Vidouche was werd er besloten om de overige pupjes d.m.v. een keizersnede op de wereld te helpen. ER werden daardoor nog 6 levende pupjes geboren. Vidouche ligt nu met haar 9 pupjes in de keuken lekker onder de warme lamp bij te komen van alle narigheid, het gaat gelukkig goed met haar en ook met haar pupjes die liggen tevreden te drinken, en wij zijn zo opgelucht dat het toch nog zo goed is afgelopen

Het is vandaag maandag de 3de Nov. en Vidouche is ongev. aan haar laatste week van haar dracht begonnen.
Ze is vanmorgen ook weer gewogen, maar ook zonder bezoekje aan de weegschaal is het wel duidelijk, het duurt niet zo lang meer dan worden haar pupjes geboren.
ZE is nog vol energie en wil graag aan de wandel, rent nog achter de bal aan maar ze is sneller moe.
Ze heeft een ongelofelijke eetlust, en ze ziet er heel mooi uit ondanks dat ze tonnetje rond is.
Van de week zetten we de kennel in de woon keuken, en zorgen dat alles klaar is voor Vidouche als de pupjes geboren gaan worden.

We hebben wat mooie foto’s van onze drachtige Oud Duitse Herder Vidouche gemaakt. Ze is inmiddels 7 weken drachtig en dat zie je ook wel aan haar ronde buik. Dit weerhoudt haar er niet van om lekker met de andere dames en de bal te spelen. We hebben de mooiste foto’s van onze wandeling hieronder verzamelt. Veel Vidouche maar ook wat foto’s van Who Ray Riva en Zohrey.

Onze mooie Vidouche is nu 5,5 week drachtig, en haar buik word al wat ronder maar aan energie geen gebrek, het lijkt wel of ze juist al maar meer plezier krijgt.

De wandeling samen met Jessie, Zohreh en Riva is een groot feest, er word gezwommen, gerend , er is ook aandacht voor een paar eenden in het riet, en moeder en dochter konden even de rust opbrengen voor een foto.

001 (2) 002 (2) 005 007

De herfst begint goed want na een consult bij de dierenarts is het officieel, Vidouche is drachtig! Vidouche is na haar Duitse date met Nick drachtig verklaard. De dokter heeft deze week via een echo bevestigd dat Vidouche in verwachting is en dus kunnen wij ons opmaken voor een nestje. Spannend.

Als alles goed blijft gaan worden de puppen ongeveer over ruim een maand geboren. Naar verwachting 12 november. We houden jullie via de website op de hoogte van de ontwikkelingen.

Mocht u interesse hebben in een OudDuitse herdershond pup dan kunt u via de website contact met ons opnemen. Of ons bellen via T: 0223 641311 of M: 06 13931178.

head shot Foto 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *