• 25 januari 2013
Nestje U

Het is weer stil in huize Veldman, alle pupjes zijn uitgevlogen. We hebben 9 fantastische baasjes kunnen vinden voor onze geweldige pupjes. Wij wensen de baasjes en de hondjes veel plezier en geluk toe. En onthoud, jullie plezier is ons plezier!

Foto1

Peter en Petra Schwartz met de kleine Ursa.

Foto2

Marcel en Debby vd Hoorn met Ursus.

Foto3

Connie Kapteijn met Udor.

Foto4

Rina Zwets en dochter samen met Usha.

Foto5

Lewis Smakman met Helen en dochter met Uli.

Foto6

Jan en Karin Jalving samen met Uma.

Foto8

Cas Wilhelm samen met zijn Uri.

Foto7

Marian Hessing met Ulza.

Foto9

Maurice en Ilse Bax en kinderen samen met Uria.


Deze leuke plaatjes heb ik gemaakt vlak voordat de puppen test begon. Ze mochten nog even lekker doen wat ze zelf wilden, maar na het spelen hebben ze eerst nog even lekker geslapen. Als je de Cito toets moet doen, moet je toch goed wakker wezen (grapje!) Alle pupjes zijn geslaagd met vlag en wimpel! (uiteraard) Deze week is de laatste volle week bij ons op de boerderij voor dat ze uitvliegen naar hun baasjes. Maar eerst gaan we nog even socialiseren bij de peuters op school.

Foto10

Foto11

Foto12

Foto13

Foto14

Foto15

Foto16

Foto17


De dagen vliegen gewoon voorbij, dinsdag zijn ze al weer 6 weken. Deze week worden ze dan ook gechipt en krijgen ze hun eerste inenting. Ze spelen nu ook regelmatig buiten hun ren en hollen vrolijk achter elkaar aan in de keuken. Trekkend aan dwijltjes en spelend met allerlei speelgoed. Afgelopen week zijn ze ook al even naar buiten geweest, toen was het weer voorjaarsachtig. Vandaag lijkt het wel weer winter, dus blijven ze in huis. Alles wat nieuw is wordt uitgebreid door de pupjes bekeken, zo wordt hun wereldje langzamerhand steeds groter. Ook komen er nu vaak mensen om met ze te knuffelen. Dat vinden ze helemaal geweldig maar na al die aandacht hebben ze nog veel behoefte aan hun puppen slaapjes.

Foto18

Foto19

Foto20

Foto21

Foto22

Foto23

Foto24

Foto25

Foto26

Foto27


De pupjes zijn nu 4,5 week jong. En ze hebben aan belangstelling niet te klagen. De mensen waar een pupje naar toe gaat, komen al regelmatig kijken. Ook de kleinkinderen komen graag even langs om met de pupjes te spelen. De puppen vinden al die aandacht geweldig! En als iedereen de ren uitgaat zijn ze het er lang niet mee eens. De puppen eten nu zelfstandig vlees en drinken hun schoteltje melk. Ze groeien dan ook als kool! Ook de spelletjes van de puppen worden serieuzer. De dominatie spelletjes komen al vaker voor. Zo af en toe hoor je de pupjes met elkaar stoeien. Ze wennen nu ook in huis aan alle geluiden, dus stofzuiger, de radio, het maakt ze allemaal niet uit. Riva is niet zo heel vaak meer bij haar pupjes, het drinken wordt een pijnlijke aangelegenheid voor haar, de tandjes van de pupjes
zijn al aardig scherp. Ze komt wel regelmatig bij ze kijken, maar als ze willen drinken mag dat niet te lang duren.

Foto28

Foto29

Foto30

Foto31

Foto32

Foto33


Foto34

Vader Raptor

Foto35

Moeder Riva

Bink de zoon uit Riva haar eerste nestje, feliciteerd zijn moeder met al zijn prachtige broers en zusjes.


Zondag 17 februari
Eerst wil ik iedereen bedanken voor het ontvangen van de bloemen en de kaarten die ik de afgelopen dagen heb ontvangen.Gelukkig gaat het nu weer beter. De reden dat de pupjes nog niet eerder aan jullie voorgesteld zijn, begon met een buikgriep (dacht ik) maar ik belanden uiteindelijk met een geperforeerde galblaas en een buikvliesontsteking in het ziekenhuis, nouja genoeg daar over. De pupjes groeien goed, de oogjes zijn open, ze beginnen al een beetje door de kennel te kruipen, wat gaat die ontwikkeling toch snel. En omdat Riva zo een geweldig goede moeder is en veel melk heeft, verloopt alles vlekkenloos. Vidouche vond de kleintje eerst heel raar, nu wil ze wel al door bij ze in de ren om te spelen. Ze moet nog leren dat de pupjes daar nog te klein voor zijn, nog even dan mogen Jessie, Zohreh en Vidouche steeds even langer bij de pupjes kijken. Deze week gaan de pupjes voor het eerst zelf melk drinken van een bordje. De speeltjes komen in het kenneltje en zo kunnen ze spelenderwijs al het een en ander gaan ontdekken.

Mag ik mij even voorstellen ik ben Usha, een grauw teefje.

Mag ik mij even voorstellen ik ben Usha, een grauw teefje.

Mag ik mij even voorstellen, ik ben Uli. Een grauw reutje.

Mag ik mij even voorstellen, ik ben Uli. Een grauw reutje.

Hallo! ik ben Udor Een grauw reutje.

Hallo! ik ben Udor Een grauw reutje.

En ik ben Ursus. Een grauw reutje.

En ik ben Ursus. Een grauw reutje.

Hallo daar! ik ben Uri. Een grauw reutje. Ik ben de bikkel van het nest.

Hallo daar! ik ben Uri. Een grauw reutje. Ik ben de bikkel van het nest.

Mag ik mij even voorstellen ik ben Ursa, het enige zwarte meisje van het nest.

Mag ik mij even voorstellen ik ben Ursa, het enige zwarte meisje van het nest.

Mag ik mij even voorstellen ik ben Ulza, weer een mooi grauw meisje.

Mag ik mij even voorstellen ik ben Ulza, weer een mooi grauw meisje.

Hier ben ik dan, ik ben Uma, een mooi grauw teefje.

Hier ben ik dan, ik ben Uma, een mooi grauw teefje.

Ik ben Uria. Het laatste grauwe teefje dat zich aan u voorsteld.

Ik ben Uria. Het laatste grauwe teefje dat zich aan u voorsteld.


De geboorte van ons U-nestje
Maandagavond rond 19:00u werd Riva erg onrustig. Ze had geen trek in eten meer en begon verwoed te krabben en
had niet meer de rust om ergens te gaan liggen. Om een uur of 9 wilde ze graag nog even naar buiten om te poepen en te plassen. Rond 23:30u werd haar eerste pupje dan geboren en een kwartier erna kwam nummer 2. Dan neemt Riva haar gemak en verzorgt haar pupjes, ze is erg ontspannen. Om 01:00 gaat Piet naar bed, want hij heeft de volgende dag de koeien weer die gemolken moeten worden. Ik wacht rustig op het volgende pupje, wat zich pas om 02:45 aandiend. Zo gaat de nacht weer over in de dag. Riva neemt heel ontspannen voor elk pupje alle tijd. Het is uiteindelijk rond 12:00u als het laatste pupje wordt geboren. Maar dan zijn we ook allemaal reuze trots, maar ook moe. Je kunt het goed zien aan Riva haar gezicht uitdrukking. In de loop van de middag komt de dierenarts naar moeder en kinderen kijken, alles is tip top in orde! Nu kunnen we dan voorlopig gaan genieten van 9 prachtige kleine pupjes. Hou de website in de gaten want woensdag 6 februari stellen wij alle puppen met behulp van een portret aan u voor!

Foto45

Foto46

Foto47

Foto48

Foto49

Foto50

Foto51

Foto52


Riva is vandaag al 5 weken drachtig. Je kan het ook al aan haar zien, want ze begint wat te groeien. Ze ziet er echt fantastisch uit. Ik zal niet zeggen dat ze kapsones krijgt, maar een beetje verwaand wordt ze wel en niet te vergeten wat bazig. Zij voelt dat er over ongeveer 4 weken een nieuw nestje geboren gaat worden. Ondanks alle hormonen die door haar lijf gieren blijft het even zo goed een hele lieve Riva.

Foto53


Begin 2013 hopen wij een tweede nestje te krijgen van Who Ray Riva en Raptor. Wij doen een nest herhaling, omdat het eerste nestje super is! Het zijn allemaal vrolijke, vrije, blije honden. Dus vinden wij dat deze combinatie voor herhaling vatbaar is.

Who Ray Riva van de Ooghduyne Pietertjes Hoeve & Reu: Marco-Raptor ze Stříbrného kamene
Gepland: Begin 2013
Tweede nestje Who Ray Riva

Foto54
Naam : Who Ray Riva
Ouders: Jessie vom Altdeutschen Eck & Lupus vom Redefiner Land
Kleur : Grauw
Geboortedatum : 12-3-2008
Gezondheid : HD-A, ED vrij
Schofthoogte : 58 cm
Training : Puppy, EG, VZH- IPO
Karakter: Riva is een hele stabiele en rustige hond, met een geweldig fijn karakter. Ze is ook erg lief in omgang met kleine kinderen. Riva wil de hele dag wel met je in de weer zijn, zoals fietsen, zwemmen, spelen met de bal, speuren en pakwerk doen. Ze is echt onvermoeibaar. Het is ook een echte knuffelhond, Riva kan met alle honden opschieten. Maar een commando van een vreemde zal zij niet gauw aannemen.

Foto55
Marco-Raptor ze Stříbrného kamene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *